Trening v dnevni sobi?

Vse bolj se kolesarji poslužujejo treningov na kolesarskih trenažerjih.

Včasih imamo občutek, da toliko  kot ljudje »prevrtijo« na mestu danes niso še nikoli.

In občutek nas ne vara. Uporaba kolesarskih trenažerjev je skokovito porasla v zadnjih nekaj sezonah. Pred leti bi namesto besede sezona uporabil besedo zima, a se je zaradi uvedenih karanten in omejitev gibanja in športa trend kolesarjenja na mestu raztegnil na dneve, ko je vreme pravzaprav dovolj dobro za kolesarjenje zunaj. Nekateri trdijo, da sploh ni slabega vremena, so le slaba oblačila oziroma oprema. Sam se s tem le delno strinjam. Zagotovo obstajajo meje, kjer kolesarjenje zunaj ni več pametno oziroma je lahko že zdravju nevarno.

Še lažje je potegniti črto, do kje je kolesarjenje zunaj nekoristno ali škodljivo v smislu treninga. Človeško telo ima v dežju in prenizkih temperaturah preveč dela že samo z ohranjanjem telesne temperature, da bi mu ostalo sploh kaj energije, ki bi jo usmerilo v napredek, kar se tiče fizičnih sposobnosti. Do kdaj in koliko trenirati v slabem vremenu je odločitev osebne narave ali odločitev trenerja, če gre za tekmovalca. Vendar uporaba tranžerjev se ni povečala samo pri profesionalnih kolesarjih ampak predvsem pri amaterjih ali rekreativcih. Tu se bi človek vprašal, če kolesarjenje res nima zimske alternative. Hoja, tek, dvoranski športi, drsanje, tek na smučeh, fitnes… Vse to so lahko odlična dopolnitev najljubšega športa kolesarjenja. A zima poleg nizkih temperatur ovira predvsem s kratkim dnevom. Ker je zunaj temno ( in hladno) že zelo zgodaj je skok na kolo, ki je ves čas vpeto na trenažer vse bolj pogosta vrsta rekreacije. Trenažerji niso lanski izum, niso pa bili še nikoli tako priljubljeni. Razlog je v razvoju. Razvoju samih naprav in aplikacij, oziroma programske opreme. Razne platforme in simulacija vožnje so res že tako zabavne, da nam hitro minejo tudi dve urici treninga, včasih pa se nam je vleklo že 30minut.

Vse bolj se ljudje odločajo tudi za on-line dirke. Tudi te so odlična popestritev a hkrati lahko predstavljajo nevarnost. Kaj hitro so lahko te prepogoste in se na ta način lahko nevede popolnoma izčrpamo.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih