Družbeno odgovoren delodajalec

 

Družbeno odgovoren delodajalec – izjava podjetja

 

Družba VELO d.o.o. se zaveda, da v današnji dobi spreminjajočih se razmer ne zadostuje zgolj tradicionalna obravnava zaposlencev temveč so vse bolj osrednjega pomena tudi ostale aktivnosti, ki so neposredno ali posredno povezane z življenjem posameznika. Poglavitni cilj družbe VELO d.o.o. je, da zaposlenim ponudi delovno okolje, ki vsakemu posamezniku omogoča osebnostno rast in kar najvišjo raven zadovoljstva na delovnem mestu.

 

Izhajajoče iz navedenega cilja je družba VELO d.o.o. pristopila k postopku pridobivanja certifikata Družbeno odgovornega delodajalca. Koraki k dosegu cilja vključujejo ukrepe s področja organizacijskega upravljanja, varnosti in zdravja pri delu, medgeneracijskega sodelovanja ter usklajevanja zasebnega in poklicnega življenja. Znotraj posameznih področij bo družba izvedla ukrepe in aktivnosti, ki bi celostno izboljšale odnos družbe do zaposlenih.

 

O certifikatu Družbeno odgovoren delodajalec (Ekvilib Inštitut, https://certifikatdod.si)

 

Certifikat Družbeno odgovoren delodajalec je nov certifikat, ki temelji na smernicah mednarodnega standarda za družbeno odgovornost ISO 26000, katerega namen in cilj je izboljšanje družbeno odgovornega upravljanja v organizacijah in podjetjih v Sloveniji v odnosu do zaposlenih. Pridobitev certifikata je za prvih 200 podjetij v Sloveniji brezplačna, saj je sofinancirana iz sredstev Evropskega socialnega sklada. Certifikat ne vključuje zgolj zaveze k družbeni odgovornosti na najvišji upravljavski ravni v organizaciji ali podjetju, temveč naslavlja zaposlene, da aktivno sodelujejo pri zasnovi in izvajanju aktivnosti za družbeno odgovorno poslovanje organizacije oz. podjetja. V tem primeru govorimo o dvigu ravni ozaveščenosti o družbeni odgovornosti na vseh ravneh upravljanja.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

Certifikat preko nabora ukrepov ponuja delodajalcem priložnosti za izboljšanje na področju usklajevanja zasebnega in poklicnega življenja, varnosti in zdravja na delovnem mestu, medgeneracijskem sodelovanju in na vsebinah, kot so etično vodenje in nediskriminacija na delovnem mestu. Na takšen način se v posameznih podjetjih in organizacijah izboljšujejo delovni pogoji, vzpostavljajo fleksibilne oblike organiziranosti dela, dviguje nivo pozitivne organizacijske klime in delovne kulture, s čimer se vzpostavlja privlačno okolje za delo. Tako se med drugim povečuje pripravljenost posameznikov za daljše ostajanje na delovnih mestih, zlasti starejših od 45 let, kar bo omogočilo dvig delovnega aktivnega prebivalstva.

 

 

Bolj zadovoljni zaposleni, aktivnejši zaposleni in večja pripravljenost posameznikov za daljše ostajanje na delovnih mestih pomeni večja uspešnost podjetij ter dvig deleža aktivnega prebivalstva v Sloveniji. S tem vplivamo na bolj polno zaposlenost ter na bolj dostojno delo za vse generacije in vse ranljive skupine.

 

Izpostavljeni cilji certifikata Družbeno odgovoren delodajalec so:

  • spodbujanje delodajalcev k delovanju na področju družbene odgovornosti oz. trajnostnega razvoja,
  • krepitev družbeno odgovornega upravljanja podjetij in organizacij,
  • izboljšanje delovnih pogojev z vzpostavljanjem fleksibilnih oblik organiziranosti dela,
  • dvigovanje organizacijske klime in delovne kulture ter
  • izboljšanje privlačnosti okolja za delo.

 

 

Z vljudnimi pozdravi,

VELO d.o.o.

Grega Tekavec

 

V Ljubljani, 11.1.2022                                                                  


Družba Velo d.o.o. ponosno sporoča, da je dne 23.3.2022 pridobila pristopni Certifikat družbeno odgovoren delodajalec -  Usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja. Poglavitni cilj družbe VELO d.o.o. je, da zaposlenim ponudi delovno okolje, ki vsakemu posamezniku omogoča osebnostno rast in kar najvišjo raven zadovoljstva na delovnem mestu.

Nosilec certifikata za Slovenijo je Ekvilib Inštitut, kot partnerji pri certifikatu sodelujejo Združenje delodajalcev Slovenije ZDS, Gospodarska zbornica Slovenije in Zveza svobodnih sindikatov Slovenije.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih