image

 
        SE BIKES KOLESA
  •  
  •  


VIZIJA PROIZVAJALCA KOLES SE BIKES

Glavni menedžer podjeta SE BIKES je nekoč dejal: »Ste že slišali za tisti star pregovor? Če o nečem veliko premišljujete se tudi uresniči – še posebej to velja če luščite cesto, pisto ali pa kolovozne poti na novem cool kolesu.«

V podjetju SE se vedno trudijo, da v prodajni sortiment dodajajo kolesa z novimi, radikalnimi inovacijami, posodboljenimi okvirji in komponentami za vse linije njihovih koles. Na voljo imate tudi vse ostale dobrote – od dodatnih delov do posebnih komponent in oblačil, ki vam ustvarijo svojevrsten imidž.

»Če se radi trgate po progi ali skateparku ali se podite po ulicah, boste vi z vašim SE kolesom to storili v stilu.«

Rodd ''Wildman'' Lyons
SE Bikes Brand Manager

treking kolesa
 
Tekmovalci SE BMX RACING vlagajo veliko truda in energije v dizajniranje in oblikovanje novih koles. To predstavlja veliko prednost. Tako je bilo že pred desetletji, ko so prvi veliki mojstri pomagali oz. kar v celoti dizajnirali in opremili BMX kolesa po njihovih izkušnjah, ki so si jih pridobili na dirkah.

Poleg tekmovalcev so v ospredju seveda ljudje, ki vodijo podjetje – lastniki in menedžerji. Nekateri od njih so bili dobri tekmovalci v BMX razredu. Tudi oni vedo, da so tekmovanja neizprosna in da se je na njih potrebno zanesti na svoje BMX kolo. Kolo mora zdržati vse napore in nekompromisne obremenitve tekme. Poleg tega mora biti dobro v prenašanju gonilne sile na progo. Pri tem je seveda pomemben tudi oprijem. Kolo pa nikakor ne sme biti pretežko.

Vse te izkušnje prenašajo na njihove izdelke zato lahko rečemo, da je vsak njihov izdelek tekmovalni stroj.
 
Vsako BMX kolo služi svojemu namenu, naj si bo to FREESTYLE, JUMP, DIRT ali STREET. Vsako kolo izraža izkušnje in tehnološke napredke, ki jih brez norih testiranj na tekmah ne bi bilo.
 
treking kolesa
SE tekmovalna zgodovina se je začela pred 35 leti v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. V tistem času je mladi podjetnik Scot Breithaupt začel s promoviranjem ''Pedal-Cross'' tekmovanj v Long Beach-u v Kaliforniji. To je bil začetek organiziranih BMX tekmovanj. Kmalu zatem je sprejel tudi pravila, ki so govorila o sistemu točkovanja, predpisih in načinu tekomovanja.
SE BIKES kolesa
QUADANGLE

Leta 1976 je Scot Breithaupt osvojil svoj prvi naslov BMX državnega prvaka. Kmalu zatem je odprl svoje podjetje ''SE RACING''. Podjetje je imenoval po sebi, saj je bilo v njegovi lasti. ''SE'' pomeni Scot Enterprise. Prvo BMX kolo, ki ga je razvil, se je imenovalo STR-1 (zdaj znano pod imenom QUADANGLE). Razvil ga je za Stu Thomsena. Sledilo je novo, manjše BMX kolo, pod imenom GH Flyer, izdelano za mladega Greg Hilla. Kmalu zatem mu je sledilo novo BMX kolo, imenovano P.K. RIPPER. Ime je dobilo po lokalnem razparaču Perry Kramerju. Z leti je P.K RIPPER postal najbolj cenjeno BMX kolo vseh časov.

 

V letu 1977 so v podjetju SE Racing pričeli s prvo BMX promocijsko turnejo po ZDA, z njihovim celotnim profesionalnim ''All Star Team''.
SE BIKES
P.K. RIPPER 1980
SE BIKES kolesa

P.K. RIPPER 1981

Leta 1981 se je moštvo prepeljalo čez celotne ZDA v razpito kamufliranem šolskem avtobusu. Gostili so BMX kliniko, dominirali na BMX nacionalnih tekmah in bili poznani po vseh ZDA.
Skozi leta je SE sponzoriral nekaj najboljših PROFESIONALNIH in AMATERSKIH BMX tekmovalcev. To so bili tekmovalci kot npr.: Perry Kramer, Stu Thomsen, Greg Hill, Toby Henderson, Brian Lopes, Eric in Robbie Rupe, Jeff Utterback, Rod Beckering, Darryl Young, Chris Sanchez in Bubba Hayes. Vsi ti tekmovalci so pripomogli k ustvaritvi najbolj legendarnega BMX moštva v zgodovini tega športa. V hali slave največ mest zasedejo vozniki SE BMX koles!
SE BIKES kolesa
P.K. RIPPER 1985
 

V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je podjetje SE kreiralo nova kolesa, kot npr. O.M. Flyer (26'' BMX cruiser) in 24'' Floval Flyer cruiser. Podjetje SE je s svojimi ''oversized Landing Gear fork'' – vilicami revolucioniziral industrijo. Te vilice so bile oblikovane tako, da so bile kos nenehnim zlorabam dirkačev, ki so večino prostega časa preživeli z ''dirt jump'' – skakanjem po neutrjenih podlagah, zemlji in blatu. Ni dvoma, da so bile te vilice najbolj popularne vilice pri BMX kolesih v zadnjih dveh desetletjih.

 

Interes za BMX kolesa se je med mlajšimi generacijami znatno povečal, zato je poskočila tudi prodaja teh koles. Za novo generacijo je takrat podjetje SE naredilo najbolj zlobno, majhno BMX kolo daleč naokoli. Ime so mu dali MINI RIPPER.
Scott in njegov poslovni partner Mike Devitt sta razvila tudi popolno linijo FREESTYLE koles in komponent. Sčasoma je Mike postal edini lastnik podjetja SE RACING.
SE BIKES kolesa

MINI RIPPER LOOPTAIL

SE BIKES kolo

MINI RIPPER + SE RACING 2007

Mike, ki je sam tudi BMX pionir, je podjetje SE RACING v devetdesetih letih prejšnjega stoletja popeljal na novo raven. Izboljšal je BMX kolo P.K. RIPPER in poleg tega ustvaril novo BMX kolo – RIPPER JR, ki je zadovoljilo potrebe otrok od 8 do 12 leta starosti. Ustvaril je tudi aluminijasti QUADANGLE, CROMOLY in aluminijaste ASSASSIN modele. Celotno linijo je izboljšal tako, da je povsem odgovorila na potrebe trga.
SE BIKES kolo
RACING QUADANGLE ALU 2005
 
 
 
 
SE BIKES kolesa
ASSASIN 1996
 

Avgusta leta 2002, je podjetje Advanced Sports Inc., kupilo podjetje SE RACING. Z novim vodstvom se je prodaja hitro razširila po celotnem svetu.

 

Leta 2003 se jim je kot sponzoriran profesionalni tekmovalec SE pridružil Todd Lyons. Prvo leto v moštvu si je privozil ime ''Wildman'' in tekmoval po celem svetu in prišel celo v X-Games finale.
Leta 2004 se je SE moštvu pridružil Ryan Guettler, kot velika zvezda DIRT/STREET vožnje. V skupnem seštevku na X-Games tekmah si je priboril bronasto medalijo in dobil naziv ''King of Dirt''. SE BMX kolesa je takrat videlo na miljone ljudi.
V letu 2005 je Ryan Guettler zmagal na skoraj vseh BMX tekmovanjih in bil glavna zvezda na svojem ''custom SE''. Zmagal je tako na dirkah ''DIRT'' kot ''STREET'' v tekmovanjih ''Dew Action Sports Tour''. Tekmovanja je skozi celotno obdobje petih mesecev spremljala televizijska hiša NBC in med drugim pripomogla k uveljavitvi poimenovanja »SE RACING«. Podjetje SE je za tekmovalne steze sestavil ''SE RACING FACTORY TEAM'', ki je udaril na tekmah po vseh ZDA. Začela so se tudi pomembna sponzorstva. Istega leta so pri podjetju SE predstavili dva nova modela z velikimi kolesi. X4 Flyer gorsko kolo in 29'' BM Flyer.
SE BIKES kolesa

29'' BM FLYER

Januarja leta 2006 se je moštvu pridružil Javier Colombo, kot prvi AA Pro Racer v več kot desetih letih. Osem mesecev kasneje je zmagal na U.C.I. svetovnem prvenstvu v Sao Paulu v Braziliji. Javier Colombo je prvi tekmovalec v svetovnem prvenstvu (od leta 1979), ko je Perry Kramer vozil svetovno prvenstvo na P.K. RIPPER-ju in bil sponzoriran s podjetjem SE. Moštvo DIRT / JUPM je močno naraslo z naslednjimi tekmovalci: Chris Gerber, Lance Mosley in Fernando Sabat. Vsi od njih so bili na naslovnicah raznih časopisov in revij, pojavljali pa so se tudi na televizijskih programih. K novi liniji BMX koles so dodali ''expert sized RIPPER X race bike'' – tekmovalno različico RIPPER X. Zapolnil je krog popolne serije najboljših tekmovalnih koles.

SE BIKES kolesa
RIPPER X

treking kolesa
 
 
 

SE BIKES je podjetje z dolgoletnimi izkušnjami na področju BMX, FREESTYLE, DIRT in JUMP. Njihovi lastniki in menedžerji so nekdanji izkušeni ali profesionalni tekmovalci na BMX kolesih. Zgodovina tega podjetja nam pove vse. Niso le multikorporacijsko podjetje, ki se želi uveljaviti na trgu s količinsko najbolj prodajnimi kolesi, ampak so podjetje bolj družinskega značaja, ki uživa v tem kar izdeluje. Njihovi uspehi na tekmah govorijo o tem, da njihovi izdelki res sodijo v najboljši razred. Poleg tega imajo vse lastnosti, da vam poleg kvalitetnega in dobrega kolesa nudijo tudi občutek zadovoljstva.

Njihov slogan pove vse: ''Kako hitro mine čas, ko se zabavaš!''

Wheeler kolesa SE BIKES KOLESA

 
treking kolesa

 

Velo d.o.o. © 2009 Vse pravice pridržane. Izdelava in vzdrževanje Spletni donos d.o.o. WSI