image

Orbitreki - orbitrek - eliptični trenažer

Potrebujete kardiovaskularno vadbo, ki vas bo okrepila in bo ob tem prijazna do vaših sklepov? Potem je orbitrek namenjen prav vam.

Kakšne prednosti prinaša vadba z orbitreki?

Glede na raziskave tovrstne naprave poskrbijo za aerobno vadbo in vadbo celotnega telesa, ki je povsem varna. Eliptična naprava simulira naravno gibanje telesa pri teku ali hoji, zato ostanejo sklepi neobremenjeni. Današnji življenjski ritem je zelo intenziven, zato je prednost vadbe z orbitrekom tudi, da jo lahko izvedemo v zelo kratkem času (zadostovalo bi naj že 20 ali 30 minut) in v domačem okolju. Vadba z orbitrekom je primerna za vse ljudi – ne glede na njihovo starost ali raven telesne pripravljenosti. Sami si določamo svoj ritem in intenzivnost vadbe.

 
Koliko kalorij lahko pokurimo z vadbo na orbitreku?

Proizvajalci trdijo, da je ob vadbi na eliptični napravi mogoče v eni uri porabiti tudi 720 kalorij. Na splošno se svetuje, da od števila porabljenih kalorij, ki ga prikazuje naprava, odštejemo 20 do 30 odstotkov in tako dobimo realno vrednost porabljenih kalorij.

Kljub vsem prednostim vadbe je treba paziti na zmernost, saj nas lahko vadba na orbitreku zlahka zanese in želimo vaditi dlje ali bolj intenzivno, kot je primerno za našo raven telesne pripravljenosti. Pomembno je tudi, da se pred vadbo ogrejemo in po vadbi raztegnemo.

 
 
tekalna steza, tekalne steze
 
 
 
fitnes uteži, seti uteži, uteži za roke, uteži za noge
 
 
Velo d.o.o. © 2009 Vse pravice pridržane. Izdelava in vzdrževanje Spletni donos d.o.o. WSI